1 Aralık 2020 Salı

Östrojen Hormonunu Artırmanın Yolları

Östrojen ve progesteron, insan vücudu tarafından doğal olarak üretilen iki temel seks hormonudur. Östrojen kadınlarda cinsiyet ve üreme özelliklerinden sorumlu hormon iken Mefshoping progesteron hamilelikte ve adet döngüsünde destekleyici rol oynar. Menopoz sırasında olduğu gibi düşük östrojen ve progesteron seviyelerine sahip olmak, ruh halini, cinsel isteği, kemik sağlığını ve daha fazlasını olumsuz etkileyebilir. Bu makale vücuttaki östrojeni doğal olarak artırmanın yolları ve düşük östrojen için ne yapılması gerektiği hakkında bilgiler içermektedir. Burada verilen yöntemlerin çoğu ya doğrudan östrojen üretimini destekler.

Gıda, Vitamin, Mineral ve Bitkisel Takviyelerle Östrojen Hormonunu Artırmanın Yolları
Gıda, vitamin, Blog mineral ve bitkisel takviyelerle östrojen hormonunu artırmanın doğal yolları vardır ve bunlar şu şekildedir:


 
Östrojen Hormonu Soya Fasulyesini Artırmanın Yolları
Onlardan yapılan soya fasulyesi ve tofu gibi ürünler doğal fitoöstrojenlerdir. Fitoöstrojenler, östrojen reseptörlerine bağlanarak vücuttaki östrojeni taklit eder. Araştırmacılar, diyetlerinde soya takviyesi alan meme kanseri olan kişilerde yapılan bir çalışmada, daha yüksek soya alımının daha düşük meme kanseri ölüm riski ile bağlantılı olduğunu buldular. Bu muhtemelen fitoöstrojenlerin östrojen benzeri faydalarından kaynaklanıyor olabilir.

Keten tohumu
Keten tohumu yüksek miktarda fitoöstrojen içerir. Bu tohumdaki birincil fitoöstrojenler, östrojen metabolizmasında faydalı olan lignanlar olarak adlandırılır. Sağlıklı Yaşam Blog Tavuklar üzerinde 2017 yılında yapılan bir çalışmada keten tohumu bazlı bir diyet kullanılmış ve bu çalışma, tavuklarda yumurtalık kanserinin şiddetini ve sıklığını azalttığını bulmuştur. Ayrıca, daha fazla insan araştırmasına hala ihtiyaç var.

Susam taneleri
Susam tohumları, diğer fitoöstrojen kaynaklarından biridir. 2014 yılında yapılan bir başka hayvan çalışması, soya fasulyesi ve susam yağlarının östrojen eksikliği olan sıçanlar üzerindeki etkisini araştırdı. Araştırmacılar, bu yağlarla desteklenen 2 aylık bir diyetin kemik sağlığı belirteçlerini iyileştirebileceğini keşfettiler. Bu konuda insan çalışmalarına daha fazla yer verilmesi gerekmekle birlikte susam veya soya tohumlarının pozitif östrojen etkisine sahip olduğu tespit edilmiştir.

B Vitaminleri
B vitaminleri vücutta östrojen oluşumu ve aktivasyonunda önemli rol oynar. Bu vitaminlerin düşük seviyeleri östrojen seviyelerinin düşmesine neden olabilir. Araştırmacılar, kadınlarda menopoz öncesi B vitamini düzeylerini meme kanseri riski ile ilişkilendirmek için karşılaştırdı. Sonuçlar, daha yüksek vitamin B-2 ve B-6 düzeylerinin, bu vitaminlerin östrojen metabolizması üzerindeki etkisinden kaynaklanabilecek daha düşük meme kanseri riski ile ilişkili olduğunu gösterdi.

D vitamini
D vitamini vücutta bir hormon görevi görür. Bir çalışma, hem D vitamini hem de östrojenin kardiyovasküler hastalık riskini azaltmak için birlikte çalıştığını açıklıyor. Bu hormonlar arasındaki bağlantı, D vitamininin östrojen sentezinde oynadığı role bağlıdır ve bu, düşük östrojen seviyelerinde D vitamini desteğinin potansiyel bir faydasını gösterir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder