15 Aralık 2020 Salı

Kilitlenme sonrası küresel hurda piyasaları uyanıyor

BIR, tüm detayların henüz Çinli yetkililer tarafından resmi olarak açıklanmadığını,ancak birkaç büyük nakliye hattının artık "hurda" rezervasyonlarını Esenyurt Hurdacı kabul etmeyeceklerini doğruladığını söyledi. İnceleme, 'Çin'e metal hurda ihraç eden şirketler, kurallar değiştirilene kadar AQSIQ'a kayıt olmak ve sevkiyat öncesi denetimler için başvurmak dahil olmak üzere mevcut tüm prosedürleri takip etmelidir.'

Hint sorunları
Pek çok ülkede, demirli hurda endüstrisi virüsten çok az etki görüyor, ancak Hindistan'daki pazar belirsizdir ve ülke, koronavirüs vakalarında dünyanın en yüksek tek günlük artış rekorunu kırmıştır. E-hurda endüstrisinden alınan geri bildirimler, çoğu Hurdacılar operatör için işlerin neredeyse normal olduğunu gösteriyor.
BIR, "Bununla birlikte, genel ekonomik iyileşme pandemiden önemli ölçüde etkilenmeye devam edecek ve bu ülkelerde bile ikinci bir dalga endişesiyle enfeksiyonların zirvesini geçecek" diyor.
 

 
Diğer pazarlar
Avrupa'nın en büyük ekonomisine sahip olan Almanya'da, kısmen tatil döneminde daha fazla seyahat ve ayrıca daha düşük disiplin seviyelerinin bir sonucu olarak, Temmuz ortasından bu yana bildirilen vakalarda artış olmuştur.
Meksika'da Covid-19 vakaları artıyor, endüstrilerin işlemeye devam etmesine izin veriliyor ve özel işletmeler hazırlayıp karşılayabilecekleri kadar çok güvenlik önlemi alıyor. Demir dışı hurda üretiminin kademeli olarak iyileştiği, ancak talebin hızına yetişmediği söyleniyor.
BIR, birçok piyasa göstergesinin, önde gelen endüstriler arasındaki faaliyet seviyelerinde istikrarlı bir artış gösterdiğini, ancak ikinci bir dalganın daha fazla büyüme beklentilerini sınırlayacağını bildirdi.

Tekstil: 'gelişen ama belirsiz'
BIR kapsamındaki metalik olmayan ürünler arasında kullanılmış tekstil pazarları yavaş yavaş gelişmektedir. Şu anda toplanan hacimler karşılanabilir, ancak fiyatlar hala salgın öncesi seviyelerin yaklaşık üçte bir altında. Pazarda hala çok fazla belirsizlik var ve talep, kilitlenme dönemlerinde yaratılan stokları azaltmak için yeterli değil; Nitekim, yılın bu zamanında stok seviyelerinin normalden üç kat daha yüksek olacağı tahmin edilmektedir. Önümüzdeki ayların görünümünün oldukça belirsiz olduğu söyleniyor.
 

Düşük plastik fiyatları
Avrupa'dan gelen geri bildirimler, pazarın gelişmekte olduğunu ve geri dönüştürülmüş malzemelere olan talebin arttığını gösterirken, belirsizlik küresel plastik endüstrisine de hakim. Petrol ve ana malzeme değerindeki artışlara rağmen fiyatlar düşük bir seviyede kaldı. Son birkaç ayda Uzak Doğu'da da hafif bir iyileşme görüldü, ancak hurda plastik sektörü için koşullar müşterilerin hedef fiyatlarına uymadığı için daha da zorlaşıyor. '
Sektör için bir zorluk, katı atık ithalatının yasaklanması nedeniyle nakliye hatlarının Hong Kong için hurda plastik kabul etmemesidir. Çin'de
Kullanılmış lastikler ve kauçuğa yönelik artan talep var, ancak Avrupa pazarı daha az aktif, petrol ve işlenmemiş reçine muadillerindeki artışa rağmen fiyatlar hala daha düşük. Asya'da artan kırıntı lastiği talebini karşılamak için Avrupa'da yeterli kullanım ömrü sonu lastik sağlamak, özellikle birçok ülkede yollarda çok daha az otomobil ve kamyon olması nedeniyle daha düşük toplama hacimleri nedeniyle bir zorluktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder