29 Kasım 2020 Pazar

İkizlerin Parmak İzleri Neden Özdeş Değildir?

Bir çocuktan veya bir çocuktan doğan iki erkek kardeşe ikiz denir. İkizlerin aynı parmak izlerine Enpara Hesabı Nedir Nasıl Açılır sahip olduğu inancı bir yanılsamadır. Tek yumurta ikizleri birçok fiziksel özelliği paylaşsalar da, her kişinin kendine özgü parmak izi vardır.

İkizler iki türdendir:
* Çift yumurta ikizleri (çift yumurta ikizleri)
* Tek yumurta ikizleri (tek yumurta ikizleri)
İkizler birbirine benzemeyebilir. Öte yandan, bazı ikizler görünüş olarak ayırt edilemez, Çayın Bilinmeyen Zararları ancak genetik yapıları ve DNA dizilimlerinde farklılıklar olabilir. Tek yumurta ikizlerinin neye benzediğini ve parmak izlerinin neden aynı olmadığını merak ediyorsanız, daha fazla bilgi için okumaya devam edin.


 
Yumurta ikizleri (dizigotik ikizler) Parmak izleri neden aynı değil?
Çift yumurta ikizleri iki ayrı yumurta ve iki farklı sperm yani iki ayrı zigottan gelişir. Gelişimleri sırasında 2 ayrı plasenta ve 2 ayrı göbek kordonu tahsis edilir. Minnesota İkiz ve Aile Araştırma Merkezi'ne göre, çift yumurta ikizlerinin DNA'sının (genlerinin) yüzde 50'si aynı. Çift yumurta ikizleri (çift yumurta ikizleri) aynı görünmeyebilir çünkü farklı zamanlarda doğan kardeşlerden daha fazla DNA'ya sahip değillerdir, birinin erkek, diğerinin kız olması mümkündür. Tek yumurta ikizleri için aynı şey mümkün değildir.

Tek yumurta ikizleri (monozigotik ikizler)
Tek yumurta ikizleri, bir yumurta bir spermle döllenip ikiye bölündüğünde gelişir. Gelişim sürecinde tek bir plasenta oluşur. Ancak göbek kordonu 2'dir. Tek bir zigottan oluştukları İşin Doğrusu için tek yumurta ikizleri aynı genetik yapıya sahiptir. Tek yumurta ikizleri saç rengi, göz rengi ve cilt tonu dahil olmak üzere DNA'ları nedeniyle görünüşte birçok benzerliği paylaşır. Aslında tek yumurta ikizlerinden birinin diğerinin aynası olduğu söylenebilir. Çevresel faktörler tek yumurta ikizlerinin görünümünü biraz etkileyebilir, ancak diğer insanlar aralarındaki farkı anlayamayabilir. Başlıca farklılıklar ağırlıklı olarak ağırlık ve boyda görülmektedir. Tek yumurta ikizlerinin genetik benzerliğine parmak izleri dahil değildir. Yani tek yumurta ikizlerinin parmak izleri birbirine yakın ama aynı değil. Bunun nedeni, parmak izlerinin rahimdeki hem genetik hem de çevresel faktörlerden etkilenmesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder