28 Nisan 2020 Salı

Sosyal İmleme: Canlı Dert Ortağı

Lezzet Arayışı
Yeni ve lezzetli domates çeşitlerinin üretimi harika bir fikir gibi görünüyor. Bilim adamlarının ve yetiştiricilerin daha iyi bir meyve arayışında başarılı olacakları ve son ürünün birçok insan için hem besleyici hem de uygun fiyatlı olacağı umulmaktadır.
İşte daha iyi bir tat peşinde olanların bugün neler yapabileceği hakkında bazı öneriler.
* Yılın uygun zamanında piyasalardan domates yatırabilirsiniz.
* Popüler çeşitler bulunana kadar farklı hatıra domatesleri denenebilir.
* Alışveriş organik pazarlardan veya köylü pazarlarından yapılırsa, popüler domates türlerinin üreticisine dikkat edilebilir. Bir çiftçi tarafından üretilen bir meyve veya sebze çeşidi sevilirse, diğerleri de sevilebilir.
* Taze, taze çekilmiş domatesler tercih edilmelidir.
* Daha iyi bir lezzet isteyenler kendi domateslerini yetiştirmeyi düşünebilir.
* Kendi domateslerini yetiştirmeyenler, çiftçi veya köylü pazarlarını ziyaret edebilir ve tarlada yetiştirilen domateslerin tadını bir serada yetiştirilenler ile karşılaştırabilirler.
* Eğer bulabileceğiniz tek şey pazar veya manav domates ise, farklı çeşitler (varsa) denenebilir.
* Domatesler soğutulmamalı ve buzdolabında saklanmalıdır. Soğutma, tatlarını zayıflatırken meyvelerin daha uzun süre dayanmasını sağlayabilir.
Lezzet, yiyeceği daha keyifli hale getirir ve bu özellikle sağlıklı bir diyet yapmaya çalışanlar için önemlidir. Sağlıklı yiyecekler insanları lezzetliyse abur cubur yemekten korur. Abur cubur tadı uğruna sağlıklı beslenme terk edilmemelidir. İdeal domatesler besinler açısından zengin olmalı ve aynı zamanda harika bir tada sahip olmalıdır. Yeni domates çeşitleri ortaya çıkmaya devam ettikçe, mükemmel domates arayışı muhtemelen birçokları için hiç bitmeyen bir süreçtir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder